Türk Nöroloji Derneği Bildiriyor: Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Yayın Malzemesi Yapan Sorumsuz, Saygısız Yayımcı ve Yapımcılara

14.12.2016

Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Yayın Malzemesi Yapan Sorumsuz, Saygısız Yayımcı ve Yapımcılara,

 

Bin yıllar boyunca hekimler toplumda saygı görmüş, güven sağlamış, çoğu yerde de topluma liderlik etmişlerdir. Şiddete eğilim her alanda olduğu gibi kişilerin canlarını, en değerli varlıklarını emanet edebildiği hekimlerine ve sağlık çalışanlarına kadar yayılmakta ve yükselmektedir.

Biz nörologlar olarak biliyoruz ve bildiriyoruz ki; Beyin gördüğü, duyduğu, yaşadığı algılarla değişir ve gelişir. Bu değişimi dostça, barış, güven ve sevgi içeren bir yönde yapmak mümkün olduğu gibi, günümüzde çok acı şekillerde yaşamak zorunda olduğumuz aileye şiddet, topluma şiddet, öğretmenine, sağlığına adanmış doktoruna, güvenliğine adanmış kurumlara şiddete doğru da yönlendirmek mümkündür.

Bizler hekimler olarak her alanda, özellikle de her yaştan izleyiciye ulaşabilen görsel medyada, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik sorumsuzca, saygısızca, insana ve insanlığa yakışmaz bir şekilde yapılan yanlış ve ahlak dışı, saldırgan, saldırganlığı doğal ve kahramanlık gibi gösteren  yaklaşımları şiddetle kınıyoruz.  Bu kapsamda, Show TV tarafından yayımlanan “Cesur Yürek” adlı dizideki ameliyat ekibine saldırı sahnesi kaldırılmalı ve sağlık çalışanlarından özür dilenmelidir. Eminiz ki bize güvenen, her zor anında yanında olduğumuz halkımız da bizi destekleyecektir.

Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu