Asistan-Genç Uzman (AGUH)

Katılım Koşulları ve İlkeleri

Nöroloji Asistan ve Genç Uzmanlar Çalışma grubu İlkeleri

1. Nöroloji Asistan ve Genç Uzman çalışma grubu Nöroloji uzmanlık veya yan dal (Algoloji, Yoğun bakım ve klinik nörofizyoloji) eğitimi almakta olan öğrenciler ile mezuniyet sonrası ilk 5 yıl içindeki genç Nöroloji uzmanlarının katılımına açıktır.

2.Nöroloji ihtisasının tamamlanmasından sonraki beşinci yılın bitimi ile bu gruptaki üyelik sona erer.

3.Nöroloji Asistan ve Genç Uzman grubuna katılmak için TND üyeliği (Asil veya fahri) aranır. Ayrıca asistanlar ve yan dal öğrencileri için çalıştıkları kurumdan bu üyelikler izni alınmış olmalıdır.

4. Nöroloji Asistan ve Genç Uzman çalışma grubu moderatörü, aktif ve katılımcı üyelik için TND çalışma grupları yönergesi geçerlidir.

5. Nöroloji Asistan ve Genç Uzman çalışma grubu Yürütme kurulunda yer alacak olan üyelerin en az birinin Nöroloji asistanı, en az birinin klinik yan dal öğrencisi ve en az birinin de genç uzman ünvanlı olması şartı aranır. Bu kurulun 5 üyesi olmalıdır.

6.Nöroloji Asistan ve Genç Uzman çalışma grubu üyeleri biri ulusal nöroloji kongresinde olmak üzere yılda en az 2 kez toplanırlar. Ard arda iki kez bu toplantılara katılamayan aktif üye katılımcı üye olarak faaliyetlerine devam eder.

7.Her yıl yenilenme şartı ile TTB UDEK faaliyetlerinde TND’yi temsil etmek üzere bir Nöroloji asistanı/yan dal öğrencisi ve bir genç uzman temsilci seçilir ve TND YK’ya sunulur.

8. Nöroloji Asistan ve Genç Uzman çalışma grubu Nöroloji uzmanlık eğitimi, Nörolojinin faklı yan dal eğitimleri ve uzmanlığın ilk 5 yılı için 3 farklı komisyon kurarak faaaliyet gösterir. Bu komisyonların moderatörleri grubun yürütme kurulunda yer alırlar.

Türk Nöroloji Derneği Nöroloji Asistan ve Genç Uzman çalışma grubunun amaçları

  1. Nöroloji uzmanlık ve yan dal eğitimlerinin geliştirilmesi için TND yönetim ve yeterlik kurulu, genç nörologlar gibi ilgili çalışma grupları ve diğer paydaşlarla birlikte çalışmak,
  2. Nöroloji uzmanlık ve yan dal eğitimlerine dair lokal ve genel problemlerin tespiti için çalışmak ve çözüm önerileri üretip paylaşmak,
  3. TTB AGUH gibi Ulusal ve EAN gibi uluslararası platformlarda TND kurumsal temsiliyetini sağlamak,
  4. TND içerisinde gerekli gördüğü/görülen konularda öneriler geliştirmek, getirmek ve gerçekleştirilmesinde görev almak,
  5. Yerel, bölgesel ve diğer eğitim organizasyonlarını TND YK onayı ile düzenlemek ve düzenlenmekte olanlara katılmak,
  6. Ulusal kongrede düzenlenmesinde ve icraatında aktif görev almak,
  7. Sosyal ve sanatsal organizasyon için TND YK’ya öneride bulunmak ve onaylananması halinde planlama ve gerçekleştirilmesinde aktif şekilde yer almak.