14 Mart Tıp Bayramı Bürokratik Görüşmeler

15.03.2024
Sayın Üyelerimiz,
 
TND Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi, Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bugün (15 Mart 2024) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  ve Sağlık Bakanlığı'nda bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmeler sırasında TND çalışma grupları tarafından derneğimize iletilen nöroloji uzmanlarının sahada yaşadığı öncelikli sorunlarını üst düzey bürokratların gündemine taşıdı.  
 
Bu kapsamda ilk görüşme TİTCK Ekonomik Değerlendirmeler ve İlaç Tedarik Yönetim Daire Başkanı Dr. İbrahim Muaz Yaradılmış ile gerçekleştirildi.
 
 
 
İkinci görüşme SGK Genel Sağlık Sigortası (GSS) Genel Müdürü Doç. Dr. Eren Uslu, SGK Genel Sağlık Sigortası (GSS) Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Ecz. Ayşegül Günbey Özbek ve İlaç Daire Başkanı Ecz. Ayfer Kalabalık ile gerçekleştirildi. 
 
 
 
Son olarak Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Semra Ulusoy Kaymak ile görüşüldü. 
 
 
 
Toplantılar sonucunda, SGK en geç iki ay içerisinde SUT'un güncelleneceğini, nöroloji uzmanlarınca bir bilimsel komisyon teşkil edilerek ilaç kısıtlamalarının değerlendirileceği kararını paylaştı. Endikasyon dışı başvurular, ilaç reçetelendirilmesi konusunda ikinci ve üçüncü basamak hastane ayrımının kaldırılması ve yan dal sorunları, birinci önceliğimiz olarak dile getirildi. 
 
Türk Nöroloji Derneği tüm bürokratik süreçleri çok yakından takip etmektedir ve gelişmeleri üyeleri ile paylaşmaya devam edecektir.    
 
Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu