TND, Ek Ödemelerle İlgili Sağlık Bakanlığı'nı Ziyaret Etti

19.03.2019

Türk Nöroloji Derneği (TND) Yönetim Kurulu üyeleri, 18 Mart 2019 tarihinde T.C. Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Muhammet Güven’i makamında ziyaret etti.

TND Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, Genel Sekreter Prof. Dr. Demet Özbabalık Adapınar ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu ile Uzm. Dr. M. Tuncay Epçeliden'in katıldığı toplantıda; nöroloji uzmanlarının eğitim yanı sıra çalışma hayatı ve özlük haklarına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri Sayın Prof. Dr. Muhammet Güven’e aktarıldı. TND tarafından yeniden düzenlenmesi talebiyle gündeme getirilen konuların ilk sırasında "TND'nin eşit işe eşit ek ödeme talebi" yer aldı. Prof. Dr. Şerefnur Öztürk tüm TND üyelerinin derneğimize ilettiği ek ödemeler konusundaki güncel sorunlarını ve isteklerini sözlü ve yazılı olarak Sn. Güven'e iletmiştir.

Özellikle nörologların ek ödemeler konusunda yaşadığı sorunların dile getirildiği toplantıda, söz konusu mağduriyetin düzeltilmesi bir kez daha talep edildi. Sn. Muhammed Güven "Ek ödemeler'in güncel hedeflere göre tekrar düzenlenmekte olduğu; zor, nöbeti olan riskli alanları cazip hale getirecek bir düzenlemeyi hazırladıkları ve  bu konudaki düzenlemenin en fazla 2 ay içerisinde hayata geçirileceği" bilgisini paylaştı. 


Bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla,

Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu