Üyelerimize Duyuru: Malzeme Desteği – COVID-19 Günleri ve Nöroloji

28.03.2020

Değerli Meslektaşımız,

Bütün Dünyada olduğu gibi ülkemizde de COVID-19 pandemisi giderek artmakta ve salgın başlangıcından beri mevcut imkanlarla sağlık hizmetini yürütmek için fedakarca çalışan bütün hekimler ve sağlık çalışanları gibi, biz nörologlar da elimizden geleni yapmaya çalışmaktayız. Zaman zaman nörolojik bulgular da gösteren COVID-19 vakaları ileri solunum  yetmezliği ve sekonder bilinç bozuklukları nedeniyle, özellikle de konsultasyon gereksinimi ile nöroloji muayene alanına da girmeye başlamıştır. Özellikle mevcut  yoğun bakım koşullarında aynı zamanda ağır nöroloji hastalarının da  yakın ortamlarda bulunduğu gözönüne  alınırsa meslektaşlarımızın da hastalık bulaşma riski ile karşı karşıya olduğu ve bu riskin pandemi seyrine göre ilerleyeceği açıktır.


Toplumsal ve kişisel korunma önlemleri elbette en önemli koruyucu özelliğe sahiptir ancak, hastane ortamlarında  özellikle de riskli gruplarda enfeksiyon kontrol komitelerinin önerilerine göre ek koruyucu önlemler alınması gerekebilmektedir.


Sağlık Bakanlığı ve kurum yönetimlerinin  bu ihtiyaçları karşılamaya çalıştığını biliyoruz ancak, Türk Nöroloji Derneği olarak biz de bu zor günlerde kendileri
veya hastaları için yardım çağrısında bulunacak meslektaşlarımıza belli bir bütçe çerçevesinde yardımcı olabilmeye çalışacağız.


Çalıştığı kurumda kendisi, ailesi veya hastaları için korunma malzemesi sağlamakta zorluk çeken meslektaşlarımızın  bu ihtiyaçlarını bize bildirmelerini rica ediyoruz.


Bu zor günlerin yükünü ancak toplumsal ve mesleki dayanışma  ile hafifletebileceğimizi biliyor, bütün meslektaşlarımıza en kısa zamanda her zorluğa rağmen zevkle çalıştığımız, nöroloji rutinimize döneceğimiz sağlıklı günler diliyoruz.

Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu


Konu ile ilgili iletişim:
Türk Nöroloji Derneği Merkezi
Tel: 0312 4355992
Mobil: 0530 941 54 81